Marrakesh, foto's en informatie

Marrakesh Menara Airport is een internationale luchthaven die Marrakesh, de hoofdstad van de regio Marokko-Tensift-El Haouz, bedient. Het is een internationale luchthaven met verschillende directe Europese vluchten, evenals vluchten vanuit Casablanca en enkele Arabische landen. De luchthaven verwerkt meer dan 4 miljoen passagiers. Daardoor is In het algemeen de wachttijd bij de paspoortcontrole lang. Speciaal voor onze toekomstige cliënten bieden we de fast-track service aan voor een bedrag van MAD 500 (ongeveer 50 euro) per persoon.

Marrakesh, ook bekend onder de Franse spelling Marrakech, is een belangrijke stad van het Koninkrijk Marokko. Het is de vierde grootste stad van het land, na Casablanca, Fez en Tanger. Het is de hoofdstad van de midden-zuidwestelijke regio van Marrakech-Safi. Gelegen in het noorden zijn de uitlopers van het besneeuwde Atlasgebergte.

Marrakesh is samen met Agadir goed voor 60% van alle overnachtingen door toeristen in Marokko. Hieronder ziet wat foto's van Marrakesh om een indruk te krijgen van de stad."Marrakesh is amazing."

Hieronder een aantal zelfgemaakte foto's van Marrakesh en omgeving om u een indruk te geven van wat u kunt verwachten van deze prachtige stad met zijn prachtige kleuren. De meeste foto's zijn gemaakt in de Medina, een gedeelte van Marrakech waar ik niet met mijn grote Jeep kan komen. Alleen de kleine gele taxi's kunnen rijden in de medina, waar de wegen vaak erg smal zijn.

Wat de kleuren betreft; alle huizen, gebouwen, enz. moeten worden geschilderd in terracotta waarbij slechts een kleine variatie is toegestaan. Marrakesh noemt men ook wel "de rode stad".

Andere foto's zijn gemaakt in de prachtige Palmeraie, het groene deel van Marrakesh waar u golfbanen, de prachtige villa's en vijfsterrenhotels zult vinden.

Misschien vindt u het leuk om op een kameel te rijden? In de Palmeraie is het allemaal mogelijk.